Diandra Mirion

Sunt absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. De asemenea, sunt membru al Colegiului Psihologilor din România, Asociației de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (APCCR) și Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS).

Pun accentul pe o relație terapeutică care are la bază colaborarea, acceptarea necondiționată a clientului și care oferă o siguranță emoțională. 

În practică, mă ghidez după metode validate științific și mă axez pe o abordare interdisciplinară, folosind principii din terapia cognitivă și raţional-emotivă, terapia comportamentală și terapia acceptării și angajamentului.   

  • Terapia cognitivă și rațional-emotivă are în vedere reacțiile noastre, fie ele comportamentale, emoționale sau fiziologice, care apar ca urmare a interpretărilor pe care le acordăm situațiilor din viața de zi cu zi.
  • Terapia comportamentală are în vedere comportamentele noastre, observabile și măsurabile. Comportamentele apar ca urmare a interacțiunii dintre situațiile din viața de zi cu zi și a modului în care ne reprezentăm realitatea. Acestea sunt urmate de consecințe, care pot crește sau scade frecvența comportamentelor.
  • Terapia acceptării și angajamentului are în vedere clarificarea a ceea ce e cu adevărat important în viața noastră, prin dobândirea unor abilități de flexibilitate psihologică, axate pe momentul prezent.

Pe lângă principiile menționate mai sus, mă bazez pe respect, implicare, autenticitate, empatie și compasiune.